Amsterdam

Mercatorplein, Berlage, Amsterdamse school, Baarsjes
Dutch

Nu woon ik in Amsterdam West, waar ik uitkijk op het Mercatorplein. Na al mijn omzwervingen heb ik mijn nieuwe woonplek bewust uitgekozen vanwege zijn internationale en liberale karakter. Ik kan naar de markt in de Kinkerbuurt en ben binnen 5 minuten fietsen in het Vondelpark of op het Leidseplein. Net wat verder fietsen zijn het centrum en de Westergasfabriek in het Westerpark.

Het is heerlijk om Surinaamse, Turkse en Marokkaanse buurtwinkeltjes en mijn buurtgenoten om me heen te hebben. Nu kan ik eindelijk weer al mijn Turkse, Indische en Libanese recepten maken, want alle ingrediënten zijn overal te koop. In het Rembrandtpark is het in de zomer lekker sporten.

Ook wat verder weg kan ik met mijn racefiets lekker uitwaaien; het Amsterdamse Bos of de Kennemerduinen zijn op fietsafstand. Op een zomerse dag wil ik wel een omweg langs Ruigoord maken.

Ook Amsterdam-Noord kent fijne plekken om een terrasje te pakken, zoals Noorderlicht cafe aan het IJ. Ook de Tolhuistuin gaat straks vuurwerk opleveren.

Voldoende nog te ontdekken deze zomer en de rest van 2011.